Vi på Wästbygg vill bygga hållbara bostadsområden. Det gör vi inte bara genom att bygga med miljömärkning utan också genom att ”knuffa” de som bor i våra hus att göra bra vardagsval – både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Namnet "Boaktiva" anspelar på ordet "proaktiv", att orsaka förändring istället för att bara reagera på den. Vi tror att man med små förändringar i boendemiljön kan göra stor skillnad.

I våra bostadsområden kan man stöta på skyltar med uppmuntrande budskap om att ta trappan istället för hissen, säga hej till grannen eller sortera sopor. Med andra skyltar visar vi vägen till närmaste motionsslinga, badhus, busshållplats eller kanske stans konsthall!

Med hjälp av Boaktiva-appen kan du som bor i ett av våra hus boka gemensamma utrymmen och resurser som exempelvis övernattningslägenhet eller takterrass. Du har också enkel tillgång till information från styrelsen, skötselanvisningar och kan göra felanmälan. Genom appen kan du också kommunicera med dina grannar och enkelt bjuda in till en fotbollsmatch på gården, en klädbytardag eller varför inte samåkning till jobbet? Vi tror att gemenskap och omtanke om varandra och om miljön skapar ett tryggare och trevligare bostadsområde.

Tanken med Grannboden är att dela resurser! Vi inreder boden i ett första steg, och du som bor i bostadsområdet fyller på efter önskemål och behov. Bokningen av prylar sker via Boaktivas app, under rubriken delningar> gemensamma resurser. I ett flerbostadshus kanske "boden" kan bli en "garderob" om det är ont om plats. 

Läs mer om hur vi arbetat med Boaktiva i Visättra  
Unable to display this Web Part. To troubleshoot the problem, open this Web page in a Microsoft SharePoint Foundation-compatible HTML editor such as Microsoft SharePoint Designer. If the problem persists, contact your Web server administrator.


Correlation ID:5db4179f-8f63-80cc-1d60-1c388c04224a
Genom att anpassa omgivningen, till exempel med specialdesignade skyltar med uppmuntrande budskap, kan man underlätta för de boende att göra val som främjar både social och ekologisk hållbarhet 

Med hjälp av Boaktiva-appen kan de boende enkelt bjuda in grannar till gemensamma aktiviteter