Elefanten i rummet

2017-10-09
​I helgen invigdes elefanthuset som Wästbygg har byggt på Borås djurpark. Elefanterna verkade speciellt gilla sandhögarna som finns lite varstans i nya lyan. Där både leker och vilar de. Inomhusmiljön är som en savann med sand och träd blandat med stenblock.
– Det här var en riktigt lyckad premiär. Det märks att de trivs här inne. Sandunderlaget är mycket bättre för deras leder än betongen som vi hade tidigare, säger djurvårdaren André Rhodin till Borås Tidning.

I nya huset kan elefanterna vistas när det är kallare ute och där finns bland annat ett vattenfall samt en åskådarläktare. För att det alltid ska vara rätt ljus i huset finns en blå platspanel i det genomskinliga taket, då ser det alltid ut som blå himmel även när det är mulet. I väggarna finns håligheter där djurskötarna ska gömma mat. Detta ska stimulera elefanterna och efterlikna deras naturliga sätt att söka föda.

Wästbygg har byggt ut de sex elefanternas hus med 900 kvadratmeter. 

​Bild: Anna Sigge